Maastricht

De stad Maastricht is lang lang geleden gesticht door de Romeinen bij de meest noordelijke doorwaadbare plaats in de Maas. Daarna bleef Maastricht In de Middeleeuwen tot en met de negentiende eeuw een vestingstad. Beide invloeden hebben hun stempel gedrukt op de stad. De stad is aan beide oevers gebouwd van ouds verbonden door de Servaesbrug. En het centrum is compact gebleven met vele oude gebouwen en is zeer de moeite waard om te bezoeken. Een stadswandeling, aangeboden door de VVV, wordt aanbevolen.

Maastricht noemt zichzelf bourgondisch. Hiermee wordt bedoeld, dat er tal van restaurants zijn van allerlei snit en een keur van keukens. Kortom voor iedere smaak en beurs is er volop keus om van een goede maaltijd in een gezellige omgeving te genieten. Maastricht heeft ook een aantal pleinen met mooie terassen waar het goed toeven is. Uiteraard het Vrijthof, de oude excersitie plaats van de stadswacht en het Oude Lieve Vrouweplein, dat wel het mooiste plein van Nederland wordt genoemd.

Voor de liefhebbers zijn er musea met mooie collecties en ook een groot aantal galerien met hedendaagse kunst.

De stad Maastricht is vlakbij onze b&b. Met de fiets bereikt u Maastricht in een klein half uur en met de auto in een kwartiertje. Een bus stopt op 5 minuten te voet van ons huis. Tot aan het station doet de bus er ruim een half uur over.

En wanneer u voldaan terugkeert, kunt u uitrusten en genieten van de avondzon en van onze heerlijke wijnen op ons ruime terras.

 

 

Zicht vanaf de rechter Maasoever

Zicht vanaf de rechter Maasoever